keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Miniature Daylight


Päätin aloittaa bloginkirjoittelun, taas. Blogi on muuten kiinaksi 博客 (bókè). Jostain syystä tuo sana jäi päällimmäisenä mieleeni vaihto-opiskeluistani Kiinasta. Mutta ettehän te siitä tiedä vielä mitään, joten kelataanpa ihan alkuun. Olen aiemminkin kirjoittanut blogia. Mainitsemastani vuosina 2007-08 suoritetusta vaihtovuodesta piti tulla blogailujeni multihuipentuma. Toisin kävi, elämä otti voiton, "vaihto-opiskelu" ja blogailu vaihtui Pekingin yöhön. Nyt on kuitenkin jälleen aika tarttua näppikseen. 

Mistä sitten ajattelin oikeasti kirjoittaa? En usko että voin sitä tarkkasanaisesti määritellä. Kirjoittanen kaikesta mikä ympäristössä herättää mielenkiintoni. Voinen kuitenkin luvata, että mikäli koirat tai autot ovat lähellä sydäntäsi, on tämä blogi sinulle väärää lukemista. Mitään elämän suuria totuuksia tai idän vanhojen viisaiden miehen elämänoppeja ei tänne toki myöskään ole tarkoituksena kirjailla. Yleisesti ottaen voinen kuitenkin sanoa, että mua kiinnostaa monet ihmeelliset asiat, enkä voi ymmärtää ihmisiä joiden elämään ei mahdu haaveita, suuria tunteita ja omituisia kiinnostuksen kohteita. En kuitenkaan aio kertoa jok’ikisestä kuntosalikäynnistäni tai näkemästäni elokuvasta, vaikka munkin elämä on täynnä noita tylsiä arjen juttuja. Ne eivät kiinnosta ketään edes facebookissa, tuskin ne kiinnostavat satunnaista blogilukijaakaan.

Alkuun mietin jättäväni oman elämäni taustoituksen täysin tekemättä. Pienten pähkäilyjen jälkeen tulin kuitenkin siihen tulokseen, että joidenkin asioiden tietäminen helpottanee aika paljon tulevien postauksien ymmärtämistä, ja siksi kerronkin vähän oleellisimpia tietoja. Mitään ansioluettelotietoja tai lapsuuden traumoja en silti ala tässä avamaan. 

Sitten asiaan!

Opiskelujeni kautta on Kaukoitä (erityisesti Kiina, mutta jossain määrin myös Kaakkois-Aasia, Japani, Koreat sekä erityisesti viimeaikoina Mongolia) tullut hyvin tutuksi ja rakkaaksi. Lisäksi valtiotieteellinen tutkimus on hyvin lähellä sydäntäni, ja toivonkin että voisin tulevaisuudessa yhdistää kaksi rakkauden kohdettani ammatiksi. Erityisesti em. aiheisiin liittyvä tutkimus- ja opetustyö kiinnostaisi, joskin pelkään että elämän realiteettien takia on ainakin alkuun tyydyttävä siihen, että noiden ohella on tehtävä jotain oikeaakin työtä.. Noudatettava orjallisesti tulosjohtamista ja oltava tuottoisa. Kiinassa olen viettänyt elämästäni jo useamman vuoden opiskellen ja työskennellen. Mun sydämelläni ei ole kai kotia, mutta luulisin että Kiina yltää lähimmäksi. Aion kuitenkin pyrkiä siihen, että saan elämässäni vielä elää ja tutustua moniin ihmeellisiin paikkoihin. Suomi on ihan kiva paikka, mutta mulla ei ole koskaan ollut sellainen tunne että se on ihan mua varten. Ulkomailla asuessa on toki Suomenkin hyviä asioita (joita ihan oikeasti on!) alkanut kyllä kovasti arvostamaan. 

Olen tällä hetkellä viittä vaille valmis filosofian maisteri. Pian olen jälleen suuntaamassa ulkomaille etsimään elämälleni tarkoitusta ja tekemään niitä asioita jotka toivottavasti muistan vielä kiikkustuolissakin. On minulla toki opiskelujeni ohella monia muitakin kiinnostuksen kohteita, mutta niistä en ala nyt erikseen kirjoittelemaan, ne tulevat varmaankin selväksi tässä tulevien postausten myötä. 

Peace out.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti