sunnuntai 5. elokuuta 2012

Pekingin muotiviikot


Revolutionary fashion, vol. 1
Kävin tässä taannoin mielenkiintoisen keskustelun siitä miten maailmaan mahtuu tyyppejä, joilla on aina oikeat releet oikeaan tarpeeseen. Pääosin nämä ylipanostajat tuntuvat luonnollisesti olevan pumpulikääreissä kasvaneita länsimaalaisia. Matkoilla on näillä kerskakuluttajilla goretexit, aurinkolipat sekä pussukat ja nyssykät kuosissa. Koiraa ulkoiluttamaan pistetään päälle ilmaa halkovia tuulitakkeja ja nilkkoja tukevia erikoiskenkiä. Veneen kannelle muistetaan ottaa mukaan kilpikonnakauluksinen villaneule ettei illan säätiedotuksesta varmistettu navakka kaakkoistuuli pääse yllättämään. Ja varmuudeksi vielä ylimääräiset pohjalliset purjehduskenkien sisään etteivät roiskeet kastele varpaiden välejä.

Mä oikeasti nautin ja iloitsen suuresti siitä, että täällä osataan pääosin ottaa tuon edellämainitun varustelun ja assessoorien kanssa melko rennosti. Olkoonkin että siinä eksytään tyylittömyyden spekstrin toiseen äärilaitaan, kertoo se mielestäni rennosta elämänasenteesta, ja kyvystä olla piittaamatta liiemmälti muiden katseista. Itseähän en esim. sateenvarjoa omista, eikä mua juuri haittaa jos luontoretkellä ei ole jalassa juuri oikeanlaiset lenkkeilykengät. Mutta täysin luonnonlapsi mä en ole. Joskus mä jopa oikeasti mietin mitä laitan päälleni kun astun ovesta ulosa.

Vaan eivät kiinalaiset. Kuntosalin juoksumatolla säntäillään farkut jalassa ja flipflopit jalassa. Täysoptimoidut juoksukengät vaihtuvat sujuvasti nahkakenkiin kun lähdetään kaivamaan ojaa - pikkutakki päällä. Illallisille ilmestytään vailla huolen häivää lenkkarien ja sadetakin kanssa. Ulkona käyskentely yöpuvussa on yhtä normaalia kuin muovipussin vetäminen päähän sateensuojaksi. Kuten muuan blogikin todistaa, mikään alakulttuuri ei ainakaan pukeutumisen osalta voisi täällä lyödä läpi, sillä asiaankuuluva pukeutuminen sujuu kaikilta muutenkin kuin luonnostaan. Mikään vastaankävelevä viritelmä ei enää yllättäisi tässä maassa.

Peeäs. Kiitos sinulle senkin belsepuubin kätyri joka varastit mun pyörästä Brooksin nahkasatulan. Toivottavasti jäät putoavan meteoriitin alle ja nälkäiset haaskalinnut tulevat nokkimaan mätänevää ruhoasi. Ei mulla muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti