sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tehdastelua

Tänään tarkoituksenani oli käydä tutustumassa Pekingin laitamilla sijaitsevaan hylättyyn Shougang-konsernin terästehtaaseen jatkaaseni punaisen Pekingin sarjaani, mutta porteilla seisovat vartijat olivat eri mieltä. Sain sentään mukaani tehtaanraakileesta huolehtivan yritykseen puhelinnumeron, joten yritän vielä keplotella itseni joskus toiste sisälle ihan virallista kautta. Shouganing sijaan käytinkin sitten päiväni tutustumalla muihin hylättyihin tehdasalueisiin, joihin olen täällä elostellessani törmännyt. En tiedä kumpi pelotti enemmän, kiinnijäämisen riski vai hylätyn tehtaan mahdolliset surmanloukut. Toivottavasti kuvista välittyy edes osa tuosta jännityksestä, sillä muuta kerrottavaa ei nyt taustatutkimuksen puuttuessa ole tarjottavana.
4 kommenttia:

 1. Hei! Loysin vasta nyt blogisi Raunon Kiina-blogin kautta. En ole ehtinyt viela paljoa lueskella, joten taytyy perehtya blogiisi viela tarkemmin :) Terveiset Guangzhousta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah Guangzhou, tuo haisevien ruokien ja kolmen yuanin kenkien Mekka :) Laitanpa sun blogisi myös samantien seurantaan. Hyvä saada vähän perspektiiviä etelästä, ettei ihan putkinäköydy täällä saasteiden keskellä!

   Poista
  2. Nyt kun lueskelin enemman tata blogiasi, niin mietin, etta ollaankohan sittenkin tavattu? Luin, etta olit silloin 2010 Shanghaissa maailmannayttalyssa toissa ja muistaakseni nain siella ihan sinun nakoisesi tyontekijan. Siella jarjestettiin silloin kevaalla sellainen tapahtuma, missa muutama Suomalainen yritys esitteli itseaan kiinalaisille medille yms., ja eras pieni yritys oli lahettanyt minut tekemaan sinne vahan jotakin. Jos olit sina, niin taisin erehtya, etta olit siella tyoharjoittelusta tai jotakin. Muistuuko mieleen?

   Poista
  3. Jos Shanghaissa näkyi mun näköinen jamppa, niin chances are että kyseessä olin minä :) Mä en valitettavasti muista kyllä yksittäisiä tapaamiani ihmisiä, kun päivittäin ohi valui kymmeniätuhansia kiinalaisia ja satoja länsimaalaisia. Edes kovin montaa juttutuokiota ei jäänyt elävästi muistiin. Mutta voi hyvin olla että siellä ollaan nähty!

   Poista